maanantai 8. elokuuta 2011

"Karppinen"

Meidän karppaajien toive on täyttynyt, kauppoihin on tullut Perheleipureilta vähähiilihydraattinen sekaleipä "Karppinen"! Yhdessä leipäviipaleessa on 3g hiilihydraattia, josta sokeria 0,2 g (100 g leipää sisältää 12,1 g hiilihydraattia). Karppileivästä osa viljasta on korvattu munalla, öljyllä ja kuiduilla.


Luin tästä viime viikolla MeNaisista ja viikonloppuna kollega kehui kyseistä leipää, joten pakkohan se oli heti tänään lähteä kauppoihin etsimään tätä "aamujen pelastajaa". Tähän saakka olen lähes joka aamu leiponut itse aamupalaleivän tai "möttöset" ja pikkuhiljaa se on alkanut tuntua liian työläältä ja välillä karppaus meinaa sen takia lipsua. Karppileipä on myös pelastus pikkunälkään.

Nyt leipä on testattu ja hyväähän se oli!


Myös pikaruokalat alkavat herätä hiilihydraattitietoisuuteen. Hesburgerin valikoimista löytyy nykyisin Burgeri-salaatti. Vähähiilihydraattinen Burgeri-salaatti sisältää kaksi isoa kotimaista 100 % naudanlihapihviä, cheddarjuustoa, rapeaa pekonia, tuorekurkkua, kirsikkatomaatteja, tuoretta sipulia raikkaalla jäävuorisalaattipedillä tarjoiltuna. Annos sisältää vapaavalintaisen majoneesin tai kastikkeen.Hiilihydraattia salaattiannoksessa ilman kastiketta on 4,1 g.


3 kommenttia:

  1. Tuota Hesen burgerisalaattia on tullu kokeiltua ja olihan se ihan hyvä hampurilaisen korvike :) Leipää täytyy varmaan joskus vielä kokeilla...

    TerhiB

    VastaaPoista
  2. Hurraa Heselle!
    Aloitin juuri karppaamisen (taas) ja kyllä tuo leipä helpottaa asiaa. Lääkityksen takia en voi syödä maitotuotteita aamusta (jugurtti poissuljettu), ja koska vien aamupalan töihin, ei perinteinen pekoni- ja muna-aamiainen ei oikeen onnistu, taitaa tuosta Karppisesta tulla minun vakioleipä. Toivottavasti tulee lisää karppileipävalikoimaa ihan normikauppoihin, ja muutkin ravintolat ottaisivat Hesestä mallia.

    Karppasin ensimmäisen kerran 2,5 vuotta sitten, ja sillon se oli kyllä paljon enemmän hyshys kuin nyt. En tuntenut ketään joka karppasi silloin. Nykyään ihmiset tuntuvat puhuvan avoimemmin karppaamisesta ja ruoan valmistajatkin ovat heränneet, tekee asiasta paljon helpomman :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos kommenteista. Kiva saada niitä niin ei tunne höpisevän jatkuvasti yksikseen. :)

    Itse toivoisin ravintoloiden listoille vaikka edes pienimuotoista karppilistaa. Kyllähän lisukkeen voi vaihtaa usein salaattiin tai paistettuihin kasviksiin, mutta oikeat "karppivaihtoehdot" olisi vielä parempi. Varsinkin jälkiruokapuolella. Luulisi tällaisella olevan menekkiä, sillä luin samaisesta MeNaiset lehdestä josta kuulin tuosta leivästäkin, että noin puolet suomalaisista on viimeisen puolen vuoden aikanan vähentänyt hiilihydraattien syöntiä.

    Tänään käytiin pikaisesti syömässä Jumbon Tapas BarCelonassa tapas-buffet. Oli kyllä oikea karppaajan unelmabuffet! Eikä hintakaan päätä huimannut, 15,50/hlö (plussakortilla 13,50€).

    VastaaPoista