sunnuntai 5. kesäkuuta 2011

Ikaalisten Kylpylä yllätti!

Varasin viime viikon alussa perheellemme vuorokauden miniloman Ikaalisten kylpylästä kun huomasin, että siellä oli helalomatarjous ja lastemme yksi suurimmista toiveista oli päästä tänä kesänä Ti-Ti Nallen taloon. Omat odotuksemme eivät olleet kovin suuret...

Kun saavuimme kylpylään ensivaikutelma oli, että olemme palanneet ajassa 30-40-vuotta taaksepäin. Siinä vaiheessa mietimme, että miten tulemme viihtymään siellä kokonaisen vuorokauden! Ensivaikutelma kuitenkin petti ja vietimme oikein mukavan perheloman.


Ikaalisten kylpylään kuuluu neljä majoitusrakennusta; Päärakennus Maininki (jossa itse kylpylä sijaitsee), Hotelli Ikaalia, Kylpylä Hotelli ja Hotelli Terme. Meidän tarjoushintainen huoneemme sijaitsi 200 metrin päässä päärakennuksesta Kylpylä Hotellissa, joka on valmistunut vuonna 1973. Sen jälkeen hotellia tuskin on remontoitu. Huoneessamme oli parivuoteen lisäksi levitettävä vuodesohva ja pieni keittiönurkkaus. Parveke oli järvelle päin ja maisemat kauniin kesäiset. Hotellissa haisi epäilyttävän kostealta ja saimme siellä mieheni kanssa allergiaoireita. Seuraavalla kerralla siis eri majoitusmuoto.


Itse kylpylä oli kaikkien mieleen. Allasosasto oli pienehkö, mutta vesi oli lämmintä kaikissa altaissa ja mikä tärkeintä siellä oli rauhallista. Lastenmaailmasta löytyi paljon erilaisia leikkivälineitä, mutta 3-vuotiaan ehdoton lemppari oli iso vesiliukumäki. Kahvilasta sai mm. jäätelöä ja virvoitusjuomia, joiden nauttiminen porealtaissa oli sallittua. Tämän kokemuksen testaaminen jäi kuitenkin väliin, sillä mieheni mielestä edes mielikuvitusharjoituksilla ei päästy etelän aurinkorannoille.

Lapset Ikaalisissa on otettu erittäin hyvin huomioon, he ovat hotellin ”tähtivieraita”. Heti hotelliin saavuttua lapset saavat Tähtivieras –rannekorut ja passin jolla saa ravintolasta ilmaisen mansikkajuoman. Uimisen jälkeen kävimme nauttimassa juomat pizzan kera Ravintola Rondossa. 


Ruokailun jälkeen löysimme rannalta ison leikkialueen, missä vietimmekin loppuillan. Tekemistä hotellialueella riittäisi useammaksikin päiväksi, sillä he vuokraavat mm. rullaluistimia, rullalautoja, kanootteja, soutuveneitä (pelastusliiveineen), kävelysauvoja, polkupyöriä ja erilaisia pihapelejä. Alueelta löytyy rantalentopallo-, koripallo- ja tenniskentät sekä golf range ja kuulapyssyrata. Kesällä uimarannalla on erilaisia vesileluja ja -aktiviteetteja. Rannalta löytyi myös grillikatos.


Hyvin yöunien jälkeen kävimme aamupalalla päärakennuksessa. Aamupala oli runsas ja tunnelma rauhallinen vaikka lapsiperheitä olikin paljon.


Tarjolla oli myös paikallista erikoisuutta.


Vihdoinkin koitti reissun kohokohta; Ti-Ti talo! Siellä oli juuri niin hauskaa kun lapset olivat odottaneetkin. Ja kun näkee oman lapsensa riemun niin hymy ja hyvä olo tarttuu.


Uskoisin, että tänne mennään vielä uudelleenkin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti